Jedilnik za skupino 1-2 leti

Ponedeljek, 15.9.2025

Zajtrk: močnik iz pirine moke, lešnikov posip
Dop. malica: sadno-zelenjavni krožnik
Kosilo: kremna juha iz kolerabe, pečena sesekljana piščančja stegna v naravni omaki, dušen riž z zelenjavo, rdeča pesa
Pop. malica: hruška, krekerji brez dodane soli

 

Torek, 16.9.2025

Zajtrk: koruzni kruh, domači čokoladni namaz, mleko ik
Dop. malica: sadno-zelenjavni krožnik
Kosilo: kremna juha iz stročjega fižola, golaž iz drobno narezane mlade govedine, polenta, sestavljena solata
Pop. malica: navadni jogurt, suhe marelice

 

Sreda, 17.9.2025

Zajtrk: pisan kruh, domači liptaver, sveža rdeča paprika, planinski čaj
Dop. malica: sadno-zelenjavni krožnik
Kosilo: ješprenjeva enolončnica brez mesa z zelenjavo, palačinke z marmelado, domača limonada
Pop. malica: sezamova bombetka, maslo, ameriške borovnice

 

Četrtek, 18.9.2025

Zajtrk: polnozrnati rogljič, maline, kakav
Dop. malica: sadno-zelenjavni krožnik
Kosilo: porova juha, losos v kremni omaki s špinačo in češnjevim paradižnikom, drobne testenine, zelena solata z rukolo
Pop. malica: nektarina, rženi mešani kruh

 

Petek, 19.9.2025

Zajtrk: kamutov kruh*, mesno – zelenjavni namaz, nariban korenček, sadni čaj
Dop. malica: sadno-zelenjavni krožnik
Kosilo: minjon juha, makaronovo meso, kitajsko zelje z bučnim oljem
Pop. malica: banana
  • Otroci imajo ves čas bivanja v vrtcu na razpolago nesladkan čaj različnih okusov in sadni krožnik iz svežih vrst sadja.
  • Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika.
  • Omemba ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Min. za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  • Obroki lahko vsebujejo alergene iz priloge II. Uredbe EU 1169/2011; seznam prisotnih alergenov v obrokih se nahaja na oglasni deski v vseh kuhinjah vrtca in na spodnji povezavi.
  • Obvestilo o izvajanju uredbe (EU) 1169, o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, glede označevanja alergenov v živilih v obratih javne prehrane.
  • Katalog alergenov v jedeh Vrtca dr. France Prešeren