Kako reči NE, da me otrok vzame resno

Objavljeno: 13. november 2020

Spoštovani starši!

Vabimo vas na predavanje v okviru Šole za starše, ki bo 25. 11. 2020 ob 17. uri preko spleta (aplikacija ZOOM). Predavanje bo predvidoma zaključeno do 18.30. 

Tema predavanja: Kako reči NE, da me otrok vzame resno

Predavateljica: Sabina Adanič, Familylab


 Postavljanje meja je ena težjih dilem, pred katero smo postavljeni starši. Kdaj je pravi čas, da otroku postavim mejo? Na kakšen način jo postaviti? In ko že postavimo mejo - zakaj nas otroci ne upoštevajo?

Na predavanju se bomo pogovarjali o tem, kakšne so razlike med osebnimi in družbenimi mejami ter kako se otroci naučijo enih in drugih. Povedali bomo nekaj o konfliktu in o frustracijah. Razmišljali o tem, zakaj je beseda 'ne' tako težko izgovorljiva ter kaj se skriva zadaj. Kljub vsemu pa je 'ne' zelo pomemben in potreben pri vzgoji naših otrok. Kako torej izrečemo 'ne' tako, da nas bodo otroci vzeli resno? Za zaključek pa bomo ob praktičnih primerih spregovorili še o tem, kdaj in zakaj je res potrebno reči ne in kdaj lahko odločitev prepustimo otrokom. 


 Prijave zbiramo na elektronskem naslovu svetovalna.sluzba@vrtec-francepreseren.si do 23. 11. 2020. Vsem prijavljenim dan pred predavanjem posredujemo povezavo. 

Se vidimo!